Overvolle treinen op traject Emmen-Zwolle

EMMEN - Op het treintraject Emmen richting Zwolle is het na de ochtendspits regelmatig erg druk. Vooral op het laatste stuk van Ommen naar Zwolle. Soms moeten reizigers staan omdat er niet genoeg zitplaatsen zijn. Sinds Arriva de lijn Emmen - Zwolle een jaar gelden overnam groeit het aantal reizigers.

RTV Oost en RTV Drenthe namen de proef op de som en concludeerden dat met name na Ommen reizigers moesten staan. Volgens een treinsteward van Arriva komt dit deels doordat reizigers zich onvoldoende verspreiden over de trein. Woordvoeder Roos Zevenboom van Arriva zegt dat het vooral op maandagen erg druk is. Mogelijk kunnen sommige treinen na de ochtendspits verlengd worden, maar dat heeft gevolgen voor de hele treinenloop op het traject Zwolle.


De PvdA-fractie in de Staten van Overijssel kaartte de volle treinen aan bij vervoersgedeputeerde Gerrit Jan Kok. Zowel Kok als de Drentse gedeputeerde Henk Brink laten weten samen met Arriva naar de beste oplossing te kijken. Overijssel en Drenthe zijn samen de opdrachtgevers van Arriva.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: