Inval woning Paterswolde om miljoenenfraude zorggeld

Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
PATERSWOLDE - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft woensdagmiddag een inval gedaan in een woning in Paterswolde. Dit in verband met het onderzoek naar miljoenenfraude met persoonsgebonden budgetten door een 51-jarige vrouw uit die plaats.
Ook is er een inval gedaan in een zorgboerderij in Beerta. Bij de invallen werden onder meer computers, twee auto's en meerdere fietsen in beslag genomen. De vrouw zou met met haar partner pgb-gelden van mensen met een geestelijke beperking hebben doorgesluisd naar eigen rekeningen. Eén van die rekeningen was van de Stichting Buitenbeentje in Eelde. De vrouw biedt via deze stichting hulp aan bij onder meer het aanvragen van een persoonsgebonden budget. De politie heeft op dit moment één aangifte tegen de vrouw binnen en roept andere gedupeerden op ook aangifte te doen.

Wat de inspectie heeft aangetroffen in de woning is nog niet bekend.
Een woordvoerder van de Inspectie voor Sociale Zaken wilde woensdagavond geen commentaar geven op de zaak. Het Openbaar Ministerie bestudeert een aantal dossiers van zorgverzekeraar Menzis en kijkt of de vrouw strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.