Bezuiniging op N340 en N377 gaat door

ZWOLLE - Provinciale Staten van Overijssel hebben woensdagavond ingestemd met de bezuiniging van 100 miljoen euro op het verbeteren van de N377 en N340.

De wegen die aansluiten op Drentse N-wegen zouden voor 260 miljoen sneller en veiliger worden gemaakt maar dat is deels van de baan. Streekbelang Drogteropslagen wilde graag een veilige oversteek onder de N377 bij het dorp. Nico Zandbelt van Streekbelang heeft wel hoop dat er binnen het budget van 160 miljoen toch bijvoorbeeld een tunnelbak kan worden gerealiseerd. De maximum snelheid wordt wel verlaagd van 100 naar maximaal 80 km/uur op de N377.


Verder is overeenstemming voor een tunnelbak in de N377 ter hoogte van Balkbrug. Bij Nieuwleusen wordt de snelheid verlaagd van 70 naar maximaal 50 km/h. In de N340 moeten de belangrijkste knooppunten worden verbeterd. Dat is het knooppunt Varsen bij Ommen, het knooppunt met de Koesteeg bij Dalfsen, de spoorwegovergang en de aansluiting met de A28 bij Zwolle.


Het originele Overijsselse plan was bedoeld om de doorstroom en verkeersveiligheid op beide wegen fors te verbeteren. Drenthe heeft de afgelopen tien jaar fors geïnvesteerd in de N-wegen die naar Overijssel lopen. Zo hebben de N34 en N48 veel ongelijkvloerse kruisingen gekregen en is de maximumsnelheid in Drenthe 100 km/u.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle
Deel dit artikel: