Grondverzetbedrijf Dassen uit Oranjedorp failliet

De man stal meerder malen geld
De man stal meerder malen geld
ORANJEDORP - Grondverzetbedrijf Dassen BV uit Oranjedorp is failliet verklaard. Dertien werknemers verliezen daardoor hun baan. Het faillissement is door de directie zelf aangevraagd.
Het gaat al een tijdje niet goed met Dassen. Het aantal opdrachten bleef vanwege de economisch moeilijke tijden achter. Uiteindelijk lukte het niet meer om de dertien personeelsleden aan het werk te houden en de salarissen uit te betalen. Een deel van het personeel zit nu thuis. De rest is nog aan het werk bij verschillende projecten in Nederland.

Volgens curator Peter van Rossum uit Emmen zijn er al gesprekken gaande over een overname. "Die lijken hoopvol", volgens Van Rossum. Een deel van het personeel zou dan mee kunnen naar de overnamekandidaat. Dassen BV houdt zich vooral bezig met wegenbouw. Met hulp van zogenaamde graders egaliseren ze de ondergrond. Verder verhuren ze machines.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.