Daders ontvoering Meppel duiken op in Enschede

MEPPEL - Een man en een vrouw die maandagmiddag ingebroken hebben bij een camping in Enschede zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die op 10 februari een vrouw hebben ontvoerd in Meppel. De vrouw werd bedreigd en mishandeld en achtergelaten in een bos in Lelystad.

Ook zouden de twee verantwoordelijk zijn voor een gewapende overval enkele dagen later op een huis in het Brabantse Lage Mierde.


Levensgevaarlijk

De politie maakt sinds maandagmiddag jacht op het duo van 25 en 19 jaar oud en benadrukt dat het stel 'levensgevaarlijk' is. Ze werden op de camping betrapt bij een inbraak in een caravan. De man die ze overliep, werd beschoten en raakte gewond. De inbrekers gingen er vandoor in een zwarte Daihatsu Cuore met kenteken 47-JKG-4.


Gijzeling

Maandagavond gijzelden ze een gezin in Enschede en namen ze de vader mee in
zijn auto. Deze man is in de Duitse plaats Ahaus vrijgelaten. De verdachten zijn er
vandoor gegaan in zijn blauwe Honda CRV.


Veenhuizen

De man haalde in 2005 het nieuws toen hij tijdens een begeleid verlof in de stad Groningen ontsnapte. Hij zat op dat moment in jeugdinrichting Het Poortje in Veenhuizen een straf uit voor eerder gepleegde geweldsdelicten. Enkele weken na zijn ontsnapping kon hij in Drachten worden aangehouden nadat hij daar een winkel had overvallen.


De politie heeft online foto's geplaatst van de twee.


Zie ook:

- Ontvoerde Meppelse overliep inbrekers
- Meppelse waarschijnlijk ontvoerd door inbrekers
- Gegijzelde Meppelse gevonden in bos bij Lelystad

Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: