Grondverzetbedrijf Dassen overgenomen na faillissement

Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
ORANJEDORP - Grondverzetbedrijf Dassen BV in Oranjedorp wordt overgenomen door Prima Equipment in Hardenberg. Dassen werd onlangs failliet verklaard.
Dertien werknemers zouden hun baan verliezen, maar het bedrijf uit Hardenberg neemt de helft van het personeel over. Het bedrijf wordt met onmiddellijke ingang doorgezet en blijft voorlopig op de huidige locatie.

Het faillissement van Dassen werd door de directie zelf aangevraagd. Het ging al een tijdje niet goed met het bedrijf. Het aantal opdrachten bleef vanwege de economisch crisis achter. Uiteindelijk lukte het niet meer om het personeel aan het werk te houden en de salarissen uit te betalen.

Pieter Dasssen van het grondverzetbedrijf zegt een dubbel gevoel over de overname te hebben. Hij is opgelucht voor het personeel, maar natuurlijk niet blij met het faillissement. Dassen zegt lang te hebben gestreden tegen het faillissement, maar is blij met de vlotte overname.

Dassen BV houdt zich vooral bezig met wegenbouw. Met hulp van zogeheten graders egaliseren ze de ondergrond. Prima Equipment verkoopt en verhuurt machines als bulldozers en graafmachines. Prima verhuurde al machines aan Dassen vertelt curator Peter van Rossum. Hij geeft aan dat de overname mede hierdoor al binnen een week kon plaatsvinden. Enkel het personeel, de contacten en de orders moesten worden overgenomen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.