Nepposters ChristenUnie mogelijk actie tegen fruitteler

HOOGHALEN - In Midden-Drenthe hangen op de verkiezingsborden nepposters van de ChristenUnie. Op foto is niet de fractievoorzitter van de partij te zien, maar ondernemer Henk Sturing.
Hij is afgebeeld met een flinke pot bier en de tekst: 'ChristenUnie, voor werk en vrijheid.' Het is vermoedelijk een actie van uitkeringsgerechtigden en verslaafden tegen de fruitteler in Hooghalen.

Sturing heeft een arbeidsreïntegratiebedrijf, waar uitkeringsgerechtigden door de gemeente naar toe worden gestuurd om te werken. Als ze dat weigeren, verliezen ze hun uitkering. Meerdere uitkeringsgerechtigden beschuldigen Sturing van uitbuiting. In juli vorig jaar deed de Arbeidsinspectie een inval bij zijn bedrijf. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek tegen Sturing.

De ondernemer, die lid is van de ChristenUnie, zegt dat hij wel kan lachen om de actie en ook de ChristenUnie ziet de plakactie als reclame voor de partij. Toch roept de ChristenUnie de posterplakkers op zich te melden.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.