PLOP blijft strijden voor veiliger Kerkplein in Assen

ASSEN - De Stadspartij PLOP blijft strijden voor een veiliger Kerkplein in Assen. De partij vindt het onbegrijpelijk dat het college van B en W de twee huidige bushaltes niet wil verplaatsen, waardoor het Kerkplein een gevaarlijke en onoverzichtelijke kruising blijft, vooral voor voetgangers.

PLOP trok vorig jaar aan de bel over het gevaar op de kruising. Na een reconstructie is er sprake van het 'shared space principe'. Hierdoor worden fietsers niet gescheiden van het autoverkeer via speciale fietsstroken en moeten voetgangers het doen zonder zebrapad. Omdat er ook bussen van Qbuzz stoppen op het Kerkplein, is er volgens PLOP regelmatig sprake van een verkeerschaos, waardoor onveilige situaties ontstaan.


Het college van B en W liet na klachten en vragen van PLOP een verkeersonderzoek doen en concludeert daaruit dat het verkeer juist langzamer gaat rijden door de nieuwe situatie en dat er ook minder verkeer via het Kerkplein en de Zuidersingel gaat. Maar PLOP gelooft dat niet en wil dat het college alsnog met echte oplossingen komt.


Zie ook:

Geen extra verkeersmaatregelen op Kerkplein

Meer over dit onderwerp:
Assen Verkiezingen
Deel dit artikel: