Twee verdachten opgepakt voor moorden in Exloo en Dwingeloo

ASSEN - Twee mannen uit Hoogeveen zijn opgepakt omdat ze mogelijk betrokken zijn bij de dood van het echtpaar Veenendaal uit Exloo en die van Berend Smit uit Dwingeloo. Het gaat om mannen van 28 en 29 jaar.
De politie was het duo al een tijd op het spoor. Maandag werden ze in hun huis aangehouden. De politie doorzoekt de woning van het tweetal. Er zijn verschillende spullen in beslag genomen. Van de verdachten wordt DNA afgenomen en vergeleken met DNA-sporen die zijn gevonden in zowel de zaak in Exloo als in Dwingeloo. Er werken 25 rechercheurs aan de zaak.

Maandag maakte de politie bekend dat het echtpaar Veenendaal dat in juli dood werd gevonden in hun woning in Exloo is vermoord. Eerst leek het te gaan om zelfdoding, maar na onderzoek blijkt het om een misdrijf te gaan.

De 55-jarige Berend Smit werd op 4 november 2012 doodgeschoten toen hij met zijn hondjes aan het wandelen was in het Dwingelderveld. Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.