Woonboot als promotie van Zuidoost-Drenthe in Duitsland

EMMEN - De regio Zuidoost-Drenthe bundelt voor het eerst de krachten om meer Duitse toeristen naar Nederland te krijgen.
Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen presenteren zich vanaf 16 april nadrukkelijk op de Landes Gartenschau in het Duitse Papenburg. Deze 25 hectare grote Duitse variant van de Floriade duurt een half jaar en trekt naar verwachting ruim 500.000 bezoekers. Papenburg ligt ongeveer een uur rijden vanaf Emmen en dus hopen de gemeenten een graantje mee te pikken van de verwachte massale belangstelling.

Opvallend is dat de Drenten zich in Duitsland presenteren met een heuse woonboot. Volgens de initiatiefnemers is dit op verzoek van de organisatie. Een woonboot koppelen Duitsers eerder aan Nederland dan hunebedden of bijvoorbeeld Bartje. Ook de hotels in Zuidoost-Drenthe hopen van de Gartenschau te profiteren. Zij bieden via een speciale Duitse site hotelkamers aan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.