Asser lijsttrekker Frank Duut uit Daadkrachtig Nederland gegooid

ASSEN - Frank Duut is door de leden van Daadkrachtig Nederland (DKN) in Assen uit de partij gezet. Duut was lijsttrekker voor DKN. Volgens het bestuur was Duut te solistisch bezig.
Frank Duut was tot vorig jaar november nog fractievoorzitter voor de VVD in Assen, maar stapte op, uit onvrede over de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In december werd bekend dat hij in Assen voor de nieuwe partij Daadkrachtig Nederland (DKN) de lijst ging aanvoeren. Maar de leden hebben gisteren het vertrouwen in hem opgezegd, omdat hij te vaak zonder overleg opereerde.

Oprichter en voorzitter Koos Visser van Daadkrachtig Nederland betreurt de zaak. Volgens hem is de breuk niet te lijmen, omdat Duut op geen enkele manier meer wil praten met de andere leden. DKN gaat nu verder met de nummer 2 en dat is Walter Zijlstra, oud-voorzitter van de inmiddels ter ziele gegane Sportraad Assen.

DKN heeft wel een probleem. Duut kan namelijk niet meer van de kieslijst afgegooid worden en bij voldoende stemmen kan hij straks op eigen kracht als raadslid verder. Of hij dat ook wil is niet bekend, want Frank Duut was niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.