Hoogeveen bekijkt rapport AAC serieus

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen is bereid om serieus te kijken naar het rapport van twee onderzoekers over de oorzaak van vergiftiging bij het Annen Animal Center in Hoogeveen in 2007.
Volgens toxicoloog Wil ten Berge en Teun Hagens is de oorzaak van het drama bij Annen Animal Center het gevaarlijke gas cyanide. Burgemeester Karel Loohuis zegt nu nog geen reactie te kunnen geven omdat de gemeente het rapport niet in bezit heeft. Ook is hij niet uitgenodigd voor de presentatie van het rapport.
In november 2007 stierven plotseling dieren in de dierengroothandel en werden mensen onwel. Tientallen personen gingen in quarantaine en 25 personen moesten een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks uitgebreid onderzoek is nooit een oorzaak gevonden.
Jeffrey Annen zegt het rapport vandaag rond het middaguur te hebben verstuurd naar de gemeente. Hij verwacht voor half april een reactie. Telefonische pogingen om de gemeente uit te nodigen voor de presentatie zijn volgens hem mislukt.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.