Complete Hoogeveense politiek: IC Bethesda moet blijven

HOOGEVEEN - De complete gemeenteraad van Hoogeveen wil dat het bestuur van ziekenhuis Bethesda duidelijkheid geeft over de Intensive Care (IC). Alle negen politieke partijen willen dat de IC - volgens eerder gemaakte afspraken - in Hoogeveen blijft.

De negen politieke partijen hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan de voorzitter van de raad van bestuur van de Zorggroep Leveste Middenveld, Eric Janson. De partijen willen de garantie dat in Bethesda een Intensive Care afdeling blijft en de IC niet afgeschaald word naar een Medium Care of High Care.


Alle partijen willen een volwaardig ziekenhuis Bethesda behouden. Bij een volwaardig ziekenhuis hoort volgens hen ook een IC-afdeling. Daarover is nu opnieuw onrust en onduidelijkheid ontstaan. De partijen hebben signalen gekregen waaruit blijkt dat als de huidige plannen doorgaan er straks geen Intensive Care afdeling meer is. Dit lijkt volgens de partijen in tegenspraak te zijn met eerdere toezeggingen voor behoud van een volwaardig ziekenhuis. De vrees is dat als de IC verdwijnt ook andere zorg verdwijnt die afhankelijk is van een IC.


De partijen hebben Janson gevraagd om uiterlijk binnen twee weken met een duidelijk ja of nee op de gestelde vragen te reageren. Ook willen de partijen graag het advies van de regieraad ontvangen. In de regieraad zitten onder meer specialisten die een visie hebben ontwikkeld voor de toekomst van de drie gefuseerde ziekenhuizen van ZLM: Bethesta Hoogeveen, Scheper Ziekenhuis Emmen en Refaja Stadskanaal.


Zie ook:

- Politiek Hoogeveen opnieuw ongerust over toekomst Bethesda

- Zorgbelang: Achmea wil spoedhulp ziekenhuizen concentreren in Emmen, Groningen en Leeuwarden

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: