Drentse band No Name stopt na 45 jaar

HOLLANDSCHEVELD - Na 45 jaar is het klaar: de band No Name uit Hollandscheveld stopt. De groep rond Bertus ten Caat is het muziekmaken niet zat, maar de feestoptredens wel.

De band werd als beatbandje Reaction in 1967 in Hollandscheveld opgericht door André Damming en Bertus ten Caat. Door medewerking aan een hoorspel van de NCRV volgden er optredens in radioprogramma's van veel Nederlandse omroepen. In 1991 speelde No Name in Aberdeen (Schotland) tijdens de Dutch-night.


In 1998 won de groep, inmiddels versterkt door de zangeressen Esther en Tamara ten Caat, de landelijke Abba-look-a-like-contest van Radio 2 met het nummer Waterloo. Bij het afscheid van schaatser Piet Kleine maakte No Name de cd Jij was de grootste. Begin 2002 werd in Emmen tijdens de sixties-night een live cd opgenomen. In 2005 werd een reünie gehouden.


No Name kende de nodige bandwisselingen. De huidige bezetting met daarin vier leden uit één gezin Ten Caat kwam tot de conclusie dat feestmuziek erg is veranderd. Jongeren komen niet meer speciaal voor de muziek, als er maar geluid is. Dat was voor de band het signaal om te stoppen.


No Name zingt zowel in het Engels, Nederlands als het Drents. Waarschijnlijk komt er dit jaar nog een afscheidsconcert.


Beperkte discografie: Doctor, doctor/Walk in the room (LP 1978); Northern Lights, met Goin' on with the band (LP), cd met Beegeesmedley (1994), cd Hollandscheveld, 't Oekie, Nevelhekse en Drenthe Totaal (2001); cd-single Jij was de grootste, live-cd van het 2002 Sixtiesfestival in Emmen (2003), Out on the streets (2009).

Meer over dit onderwerp:
Hollandscheveld
Deel dit artikel: