PLOP wil redding 'Wapen van Drenthe'

ASSEN - De Asser stadspartij PLOP wil dat de gemeente zo snel mogelijk in actie komt tegen verdere verpaupering van het monumentale 'Wapen van Drenthe' aan de Vaart. De partij heeft de ramen van het pand behangen met actieposters.

De stadspartij stelt voor dat de gemeente net zo optreedt als bij het voormalige Marktzicht-café. Dat pand heeft de gemeente weer teruggekocht, toen een restauranthouder er jaren niets mee deed. Vorig jaar kwam het Japanse grill- en sushi-restaurant YuMe erin. Dat lukte dankzij een huur-koopconstructie, waarbij het eerst gehuurd kan worden en daarna gekocht.


PLOP-raadslid Kees Boonzaaijer stelt voor dat Assen zich ook inspant om dat bij het 'Wapen van Drenthe' te doen. "Als je nog langer wacht, ben je het misschien kwijt, omdat er iets mee gebeurt. Het is nu tijd voor actie."


Het pand is eigendom van een particulier, die er bijna negen ton voor wil hebben. Het was vroeger een hotel en de laatste bewoners waren asielzoekers, die vertrokken tien jaar geleden. Sindsdien staat het leeg.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: