Noordscheschut dieper in problemen, DZOH pakt draad weer op

Eersteklassers redden het niet
Eersteklassers redden het niet
VOETBAL - In de 1e klasse E worden de zorgen van Noordscheschut groter en groter. De ploeg van trainer Eric Prins verloor voor de vijfde keer op rij en zag LTC winnen, waardoor het gat naar de Assenaren is opgelopen naar vijf punten. In de 2e klasse J revancheerde DZOH zich na de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week tegen Klazienaveen, door met 1-3 te winnen van Aduard 2000. Op 5 april kunnen de Emmenaren de eerste kampioen in Drenthe worden als de ploeg van Erik de Jong het uitduel tegen ZFC Zuidlaren weten te winnen.

1e klasse E

Noordscheschut verloor op eigen veld met 2-3 van middenmoter Buitenpost. De andere Drentse club in deze klasse, LTC, won met 1-0 van d' Olde Veste '54. De enige treffer van de Assenaren werd gemaakt door Robert Tiemens. LTC staat ondanks de zege nog altijd 12e, op een promotie/degradatieplek. Toch heeft de formatie van trainer Johan Pitstra weer aansluiting bij de middenmoot. Noordscheschut staat onder de streep en heeft inmiddels vijf punten achterstand op LTC, weliswaar met één duel minder gespeeld.

HZVV verslaat Nunspeet

Het Hoogeveense HZVV versloeg Nunspeet met 0-2. Voor de ploeg van Karlo Meppelink, die nu koploper is in de strijd om de derde en laatste periodetitel in de 1e klasse D, scoorden Pim de Jonge en Reza Hosseini. In de reguliere stand blijft HZVV staan op de vijfde plaats met 34 punten uit 20 duels. Koploper, ondanks een 3-0 nederlaag bij DOS Kampen, blijft DFS met 41 uit 19.

De Weide onderuit

Een andere club uit Hoogeveen, De Weide, had geen enkele kans tegen Be Quick'28 uit Zwolle. De groen-witten verloren met 1-4, waardoor de mannen van trainer Bas Nibbelke nu 12e staan in de 2e klasse H. Dat is de positie die aan het einde van het seizoen p/d-voetbal betekent. De Hoogeveners hebben 19 punten uit 20 duels. Ook Kloosterhaar heeft 19 punten, maar een beter doelsaldo dan De Weide.

DZOH revancheert zich

DZOH leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van Erik de Jong ging op eigen veld onderuit tegen Klazienaveen, maar herstelde zich zaterdag tegen Aduard 2000. Het uitduel werd met 1-3 gewonnen door de ploeg uit Emmen. Daarnaast zag DZOH concurrent ZFC Zuidlaren verliezen van Groen Geel, waardoor de titel van de Emmenaren in de 2e klasse J heel dichtbij komt. Als DZOH volgende week thuis wint van ONR dan kan het op 5 april de tweede titel op rij pakken in en tegen Zuidlaren. DZOH wordt dan de eerste Drentse kampioen in het amateurvoetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl