Bungalowpark Nuilerveld moet 'gewone' woonwijk worden

PESSE - Bungalowpark Nuilerveld tussen Pesse en Spier moet een 'gewone' woonwijk worden. Nu wonen veel bewoners er permanent en dat is illegaal, omdat het om recreatiewoningen gaat. De VVD in Hoogeveen wil die situatie legaliseren.
Volgens fractievoorzitter Arend Steenbergen van de VVD wonen er op het Nuilerveld veel jongeren, omdat er in Pesse een tekort aan starterswoningen is. Navraag van RTV Drenthe leert dat de afgelopen vijftien jaar veel jongeren uit de omgeving van Pesse en Hoogeveen op het park zijn gaan wonen, ook omdat de gemeente die situatie gedoogt. Area Reiniging haalt er het afval op en Post.nl heeft er al jaren een brievenbus.

Er wordt al veertig jaar permanent op het park gewoond. Daarnaast is het Nuilerveld volgens Steenbergen niet (meer) te ontwikkelen als volwaardig recreatiepark. Verpaupering ligt op de loer en dat moet worden voorkomen. De VVD gaat zowel bij de gemeente als de provincie het verzoek tot legalisatie van permanente bewoning indienen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl