Twee goals Fik niet genoeg voor Hoogeveen

Robert Fik was tweemaal trefzeker
VOETBAL - Hoogeveen heeft in Sneek met 3-2 verloren van subtopper Sneek Wit Zwart. De ploeg van Casper Goedkoop had lange tijd zicht op een goed resultaat, maar moest uiteindelijk toch met lege handen terug naar Hoogeveen.
Door toedoen van Erolind Derguti keek Hoogeveen al na vijf minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Een kwartier later was het niemand minder dan Robert Fik die Hoogeveen met een kopbal weer langszij bracht. Vlak voor rust bereikte een lange uittrap Sean de Ruiter, die ervoor zorgde dat beide ploegen met een 2-1 stand de kleedkamers ingingen.
Na de hervatting was Daniël Bennik verantwoordelijk voor de 3-1. Na ruim een kwartier in de tweede helft was het opnieuw Robert Fik die tot scoren kwam voor Hoogeveen, dat zo profiteerde van een fout in de Sneker verdediging (3-2). Twee minuten later was Hoogeveen in de persoon van Emiel de Vries weer trefzeker, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase drong Hoogeveen nog wel aan, maar kwam het niet meer tot scoren.