Waterschap Reest en Wieden wil mogelijk fusie

MEPPEL - Waterschap Reest en Wieden wil kijken of een fusie met waterschap Groot Salland in Zwolle mogelijk is. Dat staat in de toekomstvisie van het waterschap.
Twee jaar geleden is deze wens ook uitgesproken, maar toen is er nog geen onderzoek naar een mogelijke fusie gestart. In de tussentijd is de samenwerking geïntensiveerd. Zo wordt er vanaf 1 april samengewerkt op gebieden als afvalwater zuiveren, ICT en personele zaken.

Het algemeen bestuur van Reest en Wieden heeft besloten dat er een onderzoek komt naar een mogelijke fusie. Met een samenwerking wil Reest en Wieden de kosten redelijk houden. Ook heeft het Drentse waterschap relatief weinig inwoners en veel grond, waardoor de inwoners relatief veel lasten dragen. Door een fusie met Groot Salland zal ook het personeelsbestand worden aangevuld.

In september moet het onderzoek naar een mogelijke fusie afgerond zijn. Aan het eind van het jaar zal het huidige bestuur van het waterschap met een beslissing komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl