Elf SVBO'ers niet langs de tien van Emmen

VOETBAL - In de zondag 1e klasse F liep SVBO opnieuw averij op in de strijd om de titel. De formatie van trainer Rolf Veneboer kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen buurman vv Emmen. Emmen speelde meer dan een uur met een man minder, nadat Kuilder met direct rood van het veld werd gestuurd, maar SVBO dwong te weinig af.
"We begonnen uiterst moeizaam. Dat had te maken met de wisseling van speelwijze denk ik. We moesten het doen zonder de zieke Erwin Sikkes, waardoor we schakelden naar een 4-4-2 opstelling. In die beginfase kwamen we twee keer goed weg. Na de rode kaart hadden we het duel naar ons toe moeten trekken, maar we dwongen te weinig af", aldus Veneboer na afloop. "Of het de spanning is? Het zou kunnen. Zonde, want na de titel van vorig jaar hebben we een geweldig eerste seizoenshelft gehad. Eigenlijk moet je genieten als voetballer, maar kennelijk bezorgt de stand ons de nodige druk."

Emmen, dat de strijd tegen degradatie prima is ingezet getuige de 10 punten uit de laatste vier duels, begon sterk en kreeg twee levensgrote kansen op de 0-1. Prenger schoot over en Eberhard vergat de trekker over te halen na een prima pass van Bolk. Overigens kwam bij die laatste situatie SVBO goed weg, want de inzet van Eberhard werd op de doellijn met de hand gekeerd door SVBO-verdediger Kuper. Na een klein half uur moest Emmen met tien man verder. Kuilder kon inrukken nadat hij de doorgebroken Wielens neerhaalde. Toch kwam Emmen met een man minder op voorsprong. In de achtste minuut na rust prikte Bolk de bal achter Ebeltjes: 0-1. SVBO schrok wakker en via Loves werd het 1-1. Hij haalde met links uit nadat het schot van Wolbers nog werd gekeerd door Emmen-doelman Falke. Het was een verdiende gelijkmaker in die fase, want Emmen werd al twee keer geholpen door het aluminium. SVBO ging op jacht naar meer, maar een zege kwam er niet. Toch had de thuisploeg nog een strafschop moeten krijgen toen Loves in blessuretijd onderuit werd gehaald door Emmen-verdediger Bouws. Scheidsrechter De Vries zag er echter niets in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl