Eén van de geschorste provincie-ambtenaren is de klokkenluider

ASSEN - Eén van de vier geschorste ambtenaren van de provincie Drenthe is de vice- fractievoorzitter van de PvdA in Midden-Drenthe, Erik Koerts uit Westerbork. Hij was als teamleider Wegen & Kanalen bij de provincie de klokkenluider van het hele verhaal.
De provincie schorste eind vorig jaar drie ambtenaren op verdenking van ernstig plichtsverzuim. Ze zouden gekapt hout hebben doorverkocht. Koerts had als teamleider de zaak aangekaart bij de provincie, maar kreeg afgelopen maand zelf ook een schorsing aan de broek, omdat hij met iemand in een telefoongesprek over de zaak had gepraat, zo ontdekte de provincie.

Bedreigd

Dat kwam aan het licht, doordat de privételefoon van Erik Koerts afgeluisterd werd. Dat gebeurde nadat Koerts telefonisch bedreigd zou zijn door één van de geschorste medewerkers. Het huis van de teamleider in Westerbork werd daarna beveiligd met camera's en zijn telefoon werd getapt. Ook zou Koerts na dat dreigtelefoontje onder begeleiding naar zijn werk en weer naar huis zijn gebracht.

Een recherchebureau onderzoekt de hele zaak en tot de uitkomst ervan wil de provincie verder geen mededelingen doen.

Op PvdA-kiestlijst

Erik Koerts zit al sinds 2000 voor de PvdA in de gemeenteraad van Midden-Drenthe en staat ook nu weer op de kieslijst, op nummer 7. Pas na vaststelling van de kieslijst werd Koerts geschorst. Volgens PvdA-afdelingsvoorzitter Edo Staudt houdt Koerts de partij op de hoogte van de zaak en wacht de PvdA af wat er gaat gebeuren. Met de PvdA-kandidaat is afgesproken dat hij vanwege de kwestie 'in de luwte' blijft.

Via zijn advocaat laat Erik Koerts weten geen enkele inhoudelijke mededeling over de zaak te willen doen. Woensdag heeft hij met zijn advocaat een gesprek met de provincie over de kwestie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl