Drent legt 14.000 kilometer af te voet

ANNEN - Piet Pieterson uit Annen begint morgen aan een wandeling van bijna 14.000 kilometer. De Drent gaat een drie jaar durende wandeltocht maken die start in Kaapstad en eindigt in Caïro. Volgens Pieterson is hij de eerste Nederlander die deze reis te voet aflegt.
De Drent gaat de reis alleen maken. Het enige wat hij bij zich heeft is een buggy met daarin onder meer zijn camera. Onderweg gaat Pieterson veel schrijven, fotograferen en projecten bezoeken die hij steunt via de 1% club, een project waarmee goede doelen worden gesteund. Pieterson heeft de reis een keer eerder afgelegd maar deed dat toen liftend. Hij vond de reis zo mooi dat hij zich toen voornam om dezelfde reis nog eens ter voet te maken. 'Juist als je wandelt heb je de tijd om stil te staan bij alle mooie dingen', aldus Pieterson.

De reis van Piet Pieterson start op 18 maart, dan vliegt hij naar Kaapstad en gaat vanaf daar ter voet verder. De reisverhalen de avonturier zijn te volgen via zijn site: www.findonelife.com

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.