Bruintjes stopt met schaatsen

Bruintjes stopt met schaatsen
Bruintjes stopt met schaatsen
SCHAATSEN - Natasja Bruintjes uit Meppel stopt met schaatsen. De 26-jarige sprintster is na haar hernia-operatie wel teruggekeerd op haar oude niveau, maar dat is te weinig om aansluiting te vinden bij de nationale top.
Bruintjes had graag afscheid willen nemen tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Maar ze heeft zich afgemeld vanwege rugklachten.

Bruintjes schaatste voor Jong Oranje, de opleidingsploeg van de KNSB, de Hofmeijerploeg en Corendon. Haar laatste seizoen werkte ze samen met de marathonploeg van Primagaz-Telstar.

In 2009 werd ze tweede op het NK sprint en vervolgens 12e op het WK sprint. Ook werd ze vierde tijdens het WK afstanden in Vancouver dat seizoen. In november 2011 onderging ze een hernia-operatie waardoor het hele seizoen moest laten schieten.

Morgen gaat ze aan het werk als 'duizendpoot' bij Fysiotherapie AFP in Assen. Het laatste jaar van haar carrière stond ze daar onder behandeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl