Bouwvergunning in een half uur in De Wolden

ZUIDWOLDE - De gemeente De Wolden biedt sinds deze week een bouwvergunning aan binnen een half uur. De indiener dient daarvoor wel vijf dagen van tevoren een afspraak te maken met de gemeente.
Bij overlegging van de juiste documenten krijgt de aanvrager meteen de vergunning mee.
Volgens wethouder Jan ten Kate is dit mogelijk door de verantwoordelijkheid bij de aanvrager te leggen. Steekproefsgewijs vinden achteraf controles plaats. De wethouder is niet bang dat aanvragers die het wat minder nauw met de regels nemen er tussendoor slippen: "Wij kennen onze pappenheimers," aldus de wethouder. En mocht een aanvrager niet bekend zijn bij de gemeente, dan loopt die eerder kans te worden gecontroleerd.

Veel aanvragen zijn uitgezonderd voor de snelle procedure. Het moet alleen gaan om een bouwactiviteit; sloop betekent de lange route. Ook aanvragen die in strijd zijn met het bestemmingsplan kunnen niet in een half uur. Verder zijn ook vergunningsverzoeken die moeten worden getoetst door de welstandscommissie - zo'n tien procent van alle aanvragen - uitgezonderd van de snelle procedure.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl