Valsemunter uit Hoogeveen hoort celstraf eisen

Man uit Nieuw-Weerdinge had een vals biljet van 50 euro
Man uit Nieuw-Weerdinge had een vals biljet van 50 euro
HOOGEVEEN - Voor het namaken van briefjes van 50 euro en vuurwapenbezit moet een 32-jarige man uit Hoogeveen als het aan het Openbaar Ministerie ligt de gevangenis in.
Tegen de man is anderhalf jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. In november vorig jaar kreeg de politie meerdere meldingen van valse briefjes van 50 euro vanuit Drenthe en Friesland. De eerste verdachte die tijdens het onderzoek werd aangehouden, verklaarde dat de 32-jarige Hoogevener de briefjes had nagemaakt.
Na een inval in de woning waar de man verbleef, bekende hij dat hij in totaal 260 biljetten van 50 euro had geproduceerd met behulp van een printer, een stempel en aluminiumfolie. In de woning werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Een groot deel van de 50 eurobiljetten vond de politie terug in het huis van een medeverdachte. Volgende week staan twee medeverdachten terecht voor de Asser rechtbank. In de zaak van de 32-jarige Hoogevener doet de rechtbank op 1 april uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl