VVD en D66 grootste in Tynaarlo

VRIES - De VVD is in de gemeente Tynaarlo de grootste partij geworden, ondanks de teruggang van vijf naar vier zetels. D66 kreeg ook vier zetels, een verdubbeling, maar kreeg drie stemmen minder dan de liberalen. Grote verliezer was de PvdA die van vijf naar drie zetels ging.
Lijsttrekker Nina Hofstra van de VVD gaat na een eerste overleg met D66 met alle partijen aan tafel om de betekenis van de verkiezingsuitslag te analyseren vóór er keuzes voor een nieuw college worden gemaakt. De ChristenUnie ging van één naar twee zetels, Leefbaar Tynaarlo en GroenLinks behielden hun drie zetels en Gemeentebelangen en CDA bleven beide op twee. Donderdag wordt bekend of er kandidaten via voorkeurstemmen een zetel wisten te bemachtigen.

In totaal bracht ruim 63 procent van de kiesgerechtigden in Tynaarlo hun stem uit, bijna één procent meer dan vier jaar geleden. Klik hier voor de uitslagen van de gemeente Tynaarlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl