De Vries weg als fractievoorzitter Sterk Meppel

MEPPEL - Peter de Vries treedt per direct terug als fractievoorzitter van Sterk Meppel. Hij kan zich niet vinden in de keuze van zijn fractie voor Myriam Jansen als kandidaat-wethouder.
De Vries was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor Sterk Meppel. Hij zou de coalitieonderhandelingen namens zijn partij gaan voeren. Maar tot zijn teleurstelling krijgt De Vries geen steun van zijn fractie om voor een andere kandidaat-wethouder te kiezen. Hij vindt het beleid en politiek optreden van wethouder Jansen al een tijdje 'moeilijk verdedigbaar' en merkt dat er barsten zitten in het onderling vertrouwen. "Op die manier moet je niet door willen gaan, want dan komt het niet goed." Hij ziet geen mogelijkheden meer voor een werkbare relatie met de wethouder.

De Vries gaat wel verder als raadslid voor Sterk Meppel. De fractie gaat op zoek naar een andere voorzitter die de komende jaren de leiding op zich neemt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl