Verlies PvdA en VVD Meppel minder dankzij restzetels

Gemeentehuis Meppel
Gemeentehuis Meppel
MEPPEL - Het verlies van de VVD en de PvdA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Meppel is iets kleiner, omdat de partijen twee van de drie restzetels krijgen.
Ook oppositiepartij CDA krijgt een restzetel toebedeeld en behoudt er daardoor 3. Dat blijkt na de definitieve berekeningen van de verkiezingsuitslag.

Voor Sterk Meppel is de definitieve verkiezingsuitslag eentje met een nare bijsmaak. De partij levert als een van de weinige lokale partijen in Drenthe een zetel in en gaat van 6 naar 5. De VVD en PvdA, de coalitiegenoten van Sterk Meppel de afgelopen raadsperiode, leveren ondanks de restzetels beide 1 zetel in, en komen nu op 4.

De SP en de ChristenUnie zijn de winnende partijen in Meppel. De SP komt van niets op 2 zetels, en de ChristenUnie groeit van 1 naar 2 zetels. D66 blijft ondanks een groei in het aantal stemmen op 2 zetels staan en GroenLinks verliest wat kiezers, maar behoudt 1 zetel. Door de lijstverbinding tussen GroenLinks en de PvdA helpen de groenen hun socialistische collega’s aan hun restzetel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl