MSC veel te sterk voor FCV

MSC wint in Sneek
VOETBAL - MSC heeft op eigen veld een overtuigende zege behaald tegen FVC. De Meppelers speelden met name in de eerste helft erg goed voetbal en na een 4-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 6-2. Door deze zege blijft het gat met koploper Hercules, dat met 1-2 won van NEC, drie punten bedragen.

Na een kleine tien minuten voetbal zorgde Marcel Linthorst met een afstandsschot voor een 1-0 voorsprong voor de Meppelers, die vorige week in de derby tegen Alcides voor het eerst in zes wedstrijden weer eens puntverlies leden. Nadat Linthorst opnieuw tweemaal gevaarlijk was, was het Erwin Scholte ter Horst die met zijn hoofd een corner tot doelpunt promoveerde.
Na een half uur spelen stond Kaj van Duuren aan het einde van een uiterst verzorgde aanval over meerdere schijven (3-0) en ruim vijf minuten later werkte Camiel Fidom bij de eerste paal een voorzet van Marcel Linthorst achter de keeper: 4-0. Vlak voor rust scoorde de laagvlieger uit Leeuwarden tegen uit een schitterende vrije trap van zo'n 25 meter.
MSC, dat Carlos Lopes Macedo bracht voor Camiel Fidom, hoefde na de rust niet meer zo nodig. Na ruim zeventig minuten spelen pikte Vincent Oosterkamp zijn doelpuntje mee door bij een corner attent te zijn in de rebound en vlak daarna luisterde Jos Fidom - hij kwam in het veld voor Marcel Linthorst - zijn invalbeurt op met een treffer na een voorbereidende actie van Jeroen Kleene. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor FVC, dat nog de 6-2 liet aantekenen.

Bijzonder detail was dat de wedstrijd onder leiding stond van Lennart Fledderus. De 21-jarige Fledderus speelde kort geleden nog in de selectie van MSC en geldt als een talentvolle scheidsrechter.