D66 Assen wil twee informateurs

Maurice Hoogeveen
Maurice Hoogeveen
ASSEN - D66 in Assen wil voor de collegeonderhandelingen twee informateurs, en niet alleen eentje van de PvdA, zoals vier jaar geleden gebeurde.
Volgens D66-wethouder Maurice Hoogeveen is het gezien de verkiezingsuitslag niet goed dat alleen de grootste partij aan de slag gaat met de coalitiebesprekingen en alleen een PvdA-informateur aanstelt. "Het verschil tussen ons en de PvdA is maar heel klein, dat rechtvaardigt wat mij betreft zeker twee informateurs."

D66 heeft ook al mensen op het oog. Wie dat zijn wil Hoogeveen niet zeggen. Hij wacht verder de 'duidingsvergadering' af, die als het aan hem ligt nog deze week in de gemeenteraad wordt gehouden. Dan moeten alle partijen aangeven hoe zij over de collegevorming denken. Hoogeveen wil dan ook een uitspraak over één of twee informateurs. Hij vindt donderdagavond een geschikt moment, aangezien dan ook de nieuwe raad van Assen geïnstalleerd wordt.

PvdA-wethouder Albert Smit wil niet reageren op de wens van D66. "Ik onderhandel niet via de media," aldus Smit. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de raad aan zet is over de collegeonderhandelingen. "De burgemeester en ik zijn daarover nog in gesprek." Dinsdag komt daar duidelijkheid over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl