Verstoorde relatie met gemeente reden verkoop panden Het Kasteel Coevorden

COEVORDEN - De verstoorde verhouding met de gemeente Coevorden is aanleiding voor ondernemer Jos Wijland om hotel De Vlijt en het Gouvernement in Coevorden te verkopen.
De bekende Groningse internetondernemer Ben Woldring is nu eigenaar en neemt ook de erfpacht van het Kasteel van Coevorden over. Wijland kocht jaren geleden de twee panden en stak veel geld in de renovatie. Onderdeel van het plan was dat de gemeente de binnenstad zou opknappen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Wijland diende een schadeclaim in van anderhalf miljoen euro, de gemeente eist op haar beurt geld van Wijland. Volgens Jos Wijland is het niet uitvoeren van alle plannen mede de reden dat het luxe hotel en restaurant geen succes zijn geworden. De gemeente Coevorden wil alleen kwijt dat ze blij zijn dat het Kasteel en het hotel openblijven. De gemeente is eigenaar van het Kasteel. Het is de verwachting dat later dit jaar de rechtszaken worden afgerond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl