Smurfit Kappa wil praten over een nieuwe cao

Smurfit Kappa in Coevorden
Smurfit Kappa in Coevorden
COEVORDEN - De directie van kartonfabriek Smurfit Kappa, met een vestiging in Coevorden, heeft de vakbonden uitgenodigd voor overleg over een nieuwe cao. De vakbonden waren gestopt met het overleg, omdat de eisen van de twee partijen te ver uit elkaar liggen.
Vorige week dreigde FNV Bondgenoten met acties, omdat het concern niet op de cao-eisen van de bonden wilde ingaan. De vakbonden eisen een loonsverhoging van drie procent voor het personeel. Bovendien wil FNV Bondgenoten dat er de komende drie jaar geen personeel vanwege economische of organisatorische redenen in de WW terechtkomt. Een ander belangrijk punt voor de FNV is de duur van een WW-uitkering bij ontslag. Het kabinet heeft de WW-rechten van werknemers versoberd. Dat moet in de nieuwe cao volgens FNV onderhandelaar Albert Kuiper worden gerepareerd.

Smurfit Kappa heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw gesprek begin april. Het bedrijf heeft de bonden ook gemeld met een voorstel te komen. Voorlopig zijn acties van de baan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl