Koninklijke onderscheidingen voor vertrekkende raadsleden

ASSEN - Verschillende vertrekkende raadsleden zijn dinsdagavond koninklijk onderscheiden. Ze kregen een lintje voor hun verdiensten als raadslid in de Drentse gemeenten.

Borger-Odoorn

Vier raadsleden van de gemeente Borger-Odoorn werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Fien Heeringa, Greta Meursing, Christ Meulendijks en Pieter de Graaf keren niet terug in de raad van Borger-Odoorn. Alle vier zijn tientallen jaren actief geweest in de politiek.

Tynaarlo
In Tynaarlo keren Jakob Hoogenboom, Rob Prins en Peter Arise van Mombergen niet terug in de raad. Zij werden dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Piet Adema van Tynaarlo speldde de versierselen op.

Aa en Hunze
De 62-jarige Albert Roelof Koops uit Gasselternijveen werd dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij fungeerde ruim zestien jaar als raadslid in de gemeente Aa en Hunze en nam dinsdagavond afscheid.

De Wolden
Burgemeester Roger de Groot van De Wolden speldde Wim Kamphuis de versierselen op die horen bij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Kamphuis was sinds 2002 raadslid voor het CDA in de gemeente De Wolden. Dinsdagavond nam hij afscheid.

Emmen
De gemeente Emmen nam dinsdagavond afscheid van vier raadsleden. Ook zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat om de heren Halm, Wittendorp en Thole en mevrouw Rougoor-Mahalbasic.

Coevorden
De gemeente Coevorden nam dinsdagavond afscheid van veertien raadsleden. Drie van hen kregen een koninklijke onderscheiding. JaapJan Geertsma, Ineke Lugies en Jaap van der Ploeg werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl