Eerste gesprekken collegevorming Assen donderdag

Stadhuis van Assen
Stadhuis van Assen
ASSEN - De partijen in Assen zijn donderdagavond aan zet om aan te geven welk college van B en W de provinciehoofdstad moet krijgen. Dat gebeurt na de installatie van de nieuwe gemeenteraad.
Alle fracties moeten aangeven wat de koers moet zijn voor Assen. PvdA-lijsttrekker Albert Smit heeft ze daartoe uitgenodigd. De PvdA is ondanks twee zetels verlies de grootste gebleven in Assen, met zes zetels, gevolgd door D66 dat winst boekte. D66-lijsttrekker Maurice Hoogeveen wil dat de PvdA niet alleen als grootste partij een informateur aanstelt, maar vindt dat er een tweede vanuit D66 bij moet.

Meest voor de hand liggende optie in Assen is een college van PvdA, met de twee huidige collegepartijen D66 en ChristenUnie, die beide een zetel gewonnen hebben, met daarbij de SP als grootste winnaar in Assen. De VVD, die twee zetels verloor, zou daarmee buiten de boot vallen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl