Celstraffen geëist tegen mannen die vals geld uitgaven

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
MEPPEL - Tegen twee mannen uit Hoogeveen en Assen zijn celstraffen geëist voor het bezitten en uitgeven van vals geld en het dealen van speed.
Eind vorig jaar kreeg de politie vanuit Assen, Meppel en Hoogeveen meldingen over vals geld. Een man uit Meppel deed in december aangifte, nadat de verdachte uit Hoogeveen een telefoon bij hem had afgerekend met tien valse briefjes van vijftig. De man kon in zijn woonplaats Hoogeveen worden aangehouden. Bij hem thuis werden nog eens honderd valse briefjes gevonden.

De verdachte uit Assen kwam bij de politie in beeld, nadat een jongen in de kroeg een rondje bier met een vals briefje van vijftig wilde afrekenen. De jongen wist niet dat het geld vals was, maar zijn vrienden wel. Die verklaarden het te hebben gekregen van de verdachte Assenaar.

Tegen de 30-jarige Hoogevener is vijftien maanden cel geëist, waarvan vijf voorwaardelijk. De 31-jarige Assenaar hoorde een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl