Raadslid Max Bruins uit Assen neemt na 32 jaar afscheid

ASSEN - Max Bruins uit Assen heeft woensdagmiddag na 32 jaar afscheid van de gemeenteraad in die stad genomen. De 75-jarige Bruins blijft zich wel inzetten voor de fractie.
In Assen is Max Bruins ook bekend van het wielrennen en dan met name de jaarlijkse Jeugdtour, die tegenwoordig European Junior Cycling Tour heet. Al 25 jaar zet hij zich in voor een wielerbaan. Volgend jaar april moet die baan klaar zijn op Sportpark Stadsbroek.
Bruins zat sinds 1982 in de gemeenteraad en hij maakte vier verschillende burgemeesters mee. Aan burgemeester Jan Willem Masman heeft hij de beste herinneringen: "Hij belde de raadsleden als ze jarig waren, dat heeft op mij wel indruk gemaakt."

Bruins blijft betrokken bij de ontwikkelingen rond de wielerbaan en hij werkt aan een rondvaartboot die door de kanalen van Assen moet gaan varen. Bij zijn afscheid pleitte hij nog weer voor een nieuw project om Assen en Drenthe toeristisch op de kaart te zetten. Hij wil een kabelbaan vanuit het Asser stadscentrum naar de westkant van Assen, naar het TT-Circuit en de Baggelhuizerplas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl