Politiek Meppel doet aangifte tegen Geert Wilders

MEPPEL - Raads- en collegeleden van Meppel hebben donderdagmiddag aangifte gedaan tegen Geert Wilders vanwege diens uitspraken over Marokkanen. Dat gebeurde op het stadhuis.

Wilders vroeg vorige week na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen aan partijgenoten of zij meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde daarop luidkeels minder, waarop Wilders aangaf dat te zullen regelen. Meerdere PVV-leden keerden daarop hun partij de rug toe. De PVV in Drenthe ziet daarentegen geen reden om de steun op te zeggen.

Raadsleden in Meppel zijn aangeslagen door het gedrag van Wilders. PvdA-lid Anis Jadib nam het initiatief om aangifte te doen. Hij kreeg steun van onder anderen burgemeester Jan Westmaas en de andere collegeleden. Volgens Anis Jadib konden niet alle raadsleden donderdag aanwezig zijn, maar is de animo om aangifte te doen enorm groot.


Jadib vindt het belangrijk dat de college- en raadsleden met de aangifte aan de inwoners van Meppel tonen dat ze vinden dat een grens is overschreden. Het is nu afwachten of de rechter dat ook vindt.


Donderdag deden in eerste instantie de burgemeester, de vier wethouders en 14 van de 23 raadsleden aangifte.

Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: