Van Schie besluit na weekend over toekomst

Van Schie twijfelt over toekomst
Van Schie twijfelt over toekomst
HANDBAL - Leon van Schie, de aanvoerder van E&O beslist na dit weekend over zijn handbaltoekomst. De speler, die de afgelopen twee seizoenen werd uitgeroepen tot de beste cirkelspeler van Nederland, laat weten dat het een moeilijke beslissing is. "Ik moet meerdere afwegingen maken. Het is erg lastig dit jaar."
Van Schie kwam in 2009 van Hellas naar E&O, waar hij is uitgegroeid tot een boegbeeld van de vereniging. "Het zou ontzettend jammer zijn als hij de club gaat verlaten", aldus Erik Huizing die jarenlang zijn maatje in het veld was en nu de interim-trainer van de hoofdmacht.

Trots

E&O-woordvoerder Hans Boers heeft woorden in diezelfde strekking. "Ik hoop dat hij voor E&O behouden blijft. Er staat volgend seizoen een eredivisiewaardige selectie. Buiten de spelers die inmiddels hun vertrek hebben aangekondigd is er nog geen enkele speler die bij ons heeft aangegeven dat hij niet bij ons verder wil. Dat is heel positief. Daarnaast voeren we gesprekken met spelers van buitenaf om E&O te komen versterken. Wie had dat een paar maanden geleden? Niemand toch? We mogen best trots zijn wat we hier hebben bereikt in een korte periode."

Stichting

Om de club een stabiele toekomst te geven en de topsport van breedtesport te onderscheiden liet Boers enkele maanden geleden weten het eerste herenteam te willen onderbrengen in een stichting. "Dat idee is er nog steeds, maar hebben we nog niet doorgevoerd. Eerst wilden we financieel gezond worden en iets neerzetten waar we mee verder kunnen. De stichting gaat er zeker komen, maar nu nog niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl