DOS ontslaat trainer/coach Paul van Gestel

HANDBAL - Eredivisieclub DOS uit Emmer Compascuum heeft trainer/coach Paul van Gestel ontslagen. Van Gestel werd maandag, twee dagen na de forse nederlaag tegen Quintus in de kampioenspoule, gebeld met de mededeling dat hij op non-actief was gesteld. Rob Fiege, die volgend seizoen zou gaan beginnen bij DOS, begint door deze beslissing eerder aan zijn klus bij de Drentse eredivisieclub. Aanstaande maandag staat hij voor het eerst voor de groep.
Voorzitter Geert Reinders betreurt de beslissing. "Ik vind Paul een hele goede trainer, maar we willen iets forceren. Het is een eenzijdige beslissing geweest vanuit de technische commissie. De speelsters zijn wel geraadpleegd, maar hen is niet gevraagd of we Paul moesten wegsturen of niet. We merkten dat speelsters gemaakte afspraken niet meer opvolgden. Het werkte niet meer. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de nacompetitie. We kunnen de finale nog halen. Daarom was het nu of nooit. We hebben voor het eerste gekozen."

DOS staat op dit moment 4e in de play-offs met 8 punten uit 5 duels. Dalfsen is onbedreigd koploper met 16 uit 5. Dan volgen VOC en Quintus, met respectievelijk 9 en 8 punten uit 4 duels. In totaal bestaat de nacompetitie uit 10 duels en de nummers 1 en 2 strijden vervolgens om de landstitel.

Paul van Gestel wilde niet reageren op de beslissing van de club. "Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar we hebben het nu eenmaal zo met elkaar afgesproken. Ik wens het team alle succes toe in de resterende wedstrijden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl