Coevorden hard getroffen door overheveling zorgtaken

COEVORDEN - De gemeente Coevorden wordt zwaar getroffen door de overheveling van zorgtaken van het Rijk naar gemeenten. Ze scoort het hoog op de combinatie vergrijzing, schuld en overdragen van zorgtaken.
Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en King, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Volgens de onderzoekers blijkt dat juist de armste gemeenten het meeste werk te doen krijgen als het kabinet volgend jaar de zorgtaken aan hen overdraagt. Dat komt omdat ze nu al een grote vraag naar zorg hebben en hun bevolking boven gemiddeld vergrijst. Daardoor stijgt de vraag naar zorg daar sterker dan gemiddeld. Gemeenten moeten er volgens het rapport rekening mee houden dat ze niet alle taken kunnen vervullen die ze krijgen overgedragen.

De gemeente Coevorden moet nu al zes miljoen bezuinigen en vreest dat ze het financieel nog zwaarder krijgt en taken moet afslanken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl