De Groot vervangt Dantuma tegen Jong FC Twente

VOETBAL - Bart de Groot is in de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Jong FC Twente de vervanger van de geblesseerde Frits Dantuma. Dantuma mocht vorige week voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis starten, maar viel al heel snel uit met een liesblessure. Voor de rest laat trainer Joop Gall zijn basisopstelling ongewijzigd.
Jong FC Twente staat 17e met 37 punten uit 32 duels. FC Emmen staat daar zeven punten en vier plaatsen boven. "Ik denk dat ze met hun eigenlijke beloftenteam komen omdat de hoofdmacht zondag speelt tegen Ajax. Maar dat wil zeker niet zeggen dat er een matig team staat. Integendeel, er zit heel veel talent en kwaliteit in dit team. Ze hebben sterke buitenspelers en een goede centrumspits. Ik heb mijn spelers gewaarschuwd voor de tegenstander", aldus Gall.

Bij FC Emmen zijn veel ogen weer gericht op topscorer Roland Bergkamp en op de flankspelers Leandro Resida en Oebele Schokker. Die laatste twee spelen de laatste weken te wisselvallig en ook Quenten Martinus (de laatste weken vooral invaller) heeft niet de grootse vorm van eerder dit seizoen. De komst van Schokker moest de concurrentiestrijd voorin vergroten en ook het niveau opvijzelen. "Dat klopt en dat is ook normaal. Spelers als Resida en Martinus worden daar ook beter van. Inmiddels zijn ze gewend aan de nieuwe situatie en verwachten we ook meer van ze. Dat beseffen ze zelf gelukkig ook."

FC Emmen - Jong FC Twente begint morgenavond om 18.45 uur

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl