E&O met 40.000 euro in eredivisie

HANDBAL - E&O kan in ieder geval de komende drie seizoenen doorgaan met tophandbal. Dat heeft de noodlijdende club vrijdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.
E&O werd in haar voortbestaan bedreigd door een schuld van ruim twee ton. Volgens voorzitter Hans Boers, de man achter het reddingsplan van E&O, is de begroting voor de komende drie seizoenen toereikend om met een heren- en damesteam door te kunnen gaan op het hoogste niveau. "We hebben zelfs een klein plusje." E&O trof met de schuldeisers een regeling en de spelers moesten inleveren op hun vergoeding. "Met name de handreiking van de bank is bepalend geweest voor het welslagen van het reddingsplan. De bank heeft zelfs een gedeelte van de schuld kwijtgescholden." De totale begroting waarmee de prestatieteams het moeten doen is zo'n 40.000 euro.

Weerman

Harry Weerman keert terug bij E&O. De oud-speler en trainer van de Emmenaren was de afgelopen jaren bondscoach van Oranje en wordt vanaf volgend seizoen technisch manager. Eerder werd al bekend dat trainer Edwin Kippers de overstap van de dames naar de heren maakt. E&O is nog op zoek naar een trainer voor de dames. Weerman: "Het is duideljk dat we gaan insteken op ontwikkeling. Geld regeert niet bij E&O. Spelers moeten graag voor deze club willen spelen tegen een minimale vergoeding. Om spelers toch te binden zoeken we het veel meer in de combinatie van spelen, studie/werken en wonen."

Teams

In totaal kon Boers tijdens de persconferentie al 18 spelers/speelsters presenteren. De vrouwenselectie bestaat in ieder geval uit: Ilse Spiekman, Manon Berends, Aniek Arends, Kelly Erenstein, Carlijn Berends, Merel Freriks, Danniek Berends, Elles Baas en Anouk Nieuwenweg. De negen mannen die komend seizoen deel uit maken van de hoofdmacht van E&O zijn: Bas Bulthuis, Peter Lambert, Bart Lambert, Danny Falke, Martijn Fuhler, Sonni de Jonge, Julius Jeter, Marco Kehrenberg en Manuel Kremer.

Voorzitter

Het huidige bestuur, met Boers als voorzitter, blijft tot september in functie. "Dan moeten ze in ieder geval een nieuwe voorzitter hebben. Ik blijf wel betrokken bij de club, maar dan meer op de achtergrond als adviseur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl