ACV verspeelt koppositie aan Flevo Boys

VOETBAL - ACV heeft zaterdag de topper in de hoofdklasse C tegen Flevo Boys met 1-2 verloren. Door die nederlaag verspeelde ACV de koppositie aan de tegenstander uit Emmeloord.
Zo'n 1300 toeschouwers waren naar sportpark Stadsbroek gekomen en die zagen dat ACV in de eerste helft een veldoverwicht had, maar nauwelijks kansen afdwong. Twee keer waren de Assenaren dichtbij. Jelle Teitsma kopte uit een corner over en Edu de Jonge Rosa raakte na een counter de lat. Flevo Boys kon daar weinig tegenover stellen, behoudens een schot van grote afstand van Jeroen de Groot.

In de 55e minuut kwam ACV gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van Paul Bergtop. Twaalf minuten na de 1-0 kwam Flevo Boys op gelijke hoogte en opnieuw was het een eigen goal. ACV-verdediger Koos Werkman kopte op zijn eigen lat, waarna de bal via het lijf van doelman John Vos in het Asser doel belandde. Vijf minuten later kwam Flevo Boys zelfs op 1-2 door Arjen Spaan, die van dertig meter raak schoot na slordig balverlies van Haaye Feenstra en Edu de Jonge Rosa. ACV ging daarna met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en kreeg twee grote kansen, maar die waren niet besteed aan Robby Holder en Jelle Teitsma.

ACV zakt door de nederlaag naar plek twee. Het heeft nu 44 punten uit 22 duels, Flevo Boys is de nieuwe koploper met 45 uit 22. Ook sc Genemuiden kan zich nog gaan mengen in de titelstrijd. Die ploeg heeft 40 punten uit 41 wedstrijden.

"Dit is een forse tik, maar we zijn pas dood als we zijn begraven", aldus Haaye Feenstra.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl