FC Emmen op playoff-plek na zege op Jong Twente

VOETBAL - Door een 2-0 zege op Jong FC Twente is FC Emmen gestegen naar de gedeeld 7e plaats in de Jupiler League. Bart de Groot en Shkodran Metaj zorgden voor de treffers. De eerste viel na vier minuten, daarna kreeg Emmen voldoende kansen om de club uit Enschede op de knieën te krijgen, maar pas in blessuretijd viel de beslissing uit een strafschop.
"We hadden zakelijker moeten zijn vanavond", aldus trainer Joop Gall. "Omdat we niet de tweede maakten bleef het toch spannend. Desalniettemin vond ik de overwinning dik verdiend."

FC Emmen opende flitsend en binnen vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Bart de Groot maakte zijn tweede van het seizoen met een geplaatst schot, na voorbereidend werk van Leandro Resida. Daarna kregen Roland Bergkamp en Tim Siekman kansen op een tweede goal, maar ontsnapte Jong Twente. Ook na rust bleef Emmen de bovenliggende partij en was het wachten op de knockout. Die bleef uit, ondanks 9 corners en kansen voor Alexander Bannink (zijnet), Kevin Görtz (lat) en Oebele Schokker (voorlangs). Langzaam maar zeker steeg de spanning, ook omdat Jong Twente twee keer gevaarlijk werd. Een kopbal van Andersen werd stijlvol gekeerd door Peter van der Vlag en een schot van Vida ging maar een half metertje naast. Gall greep in, bracht Anmar Almubaraki voor Oebele Schokker en Wout Weghorst voor Bergkamp. Weghorst stond in de tweede minuut van de blessuretijd aan de basis van de 2-0. In een counter via een andere invaller, Quenten Martinus, zag de spits zijn inzet tegen de hand van een Twente-verdediger aankomen. Dat gebeurde binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor Metaj.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl