Abeln-terrein in Emmer-Compascuum gesaneerd

EMMER-COMPASCUUM - De gemeente Emmen is begonnen met de sanering en schoonmaak van het verpauperde Abeln-terrein in Emmer-Compascuum. Het gebied is bezaaid met puin en ligt al jaren braak omdat de eigenaar het niet wil bebouwen.
De wildernis in Emmer-Compascuum is de gemeente een doorn in het oog. Wethouder Ton Sleeking van Ruimtelijke Ordening had tot nu toe geen juridische mogelijkheid het gebied aan te pakken. Totdat de gemeente ontdekte dat ze via de milieuwetgeving zonder toestemming van de eigenaar mag ingrijpen. De fundamenten van het oude pand kunnen milieuschade veroorzaken en daarom mag de gemeente de boel opruimen als de eigenaar niets doet.

De schoonmaakactie duurt tussen de 5 en 10 dagen en kost ongeveer 50.000 euro. De rekening gaat naar de eigenaar, Huiskes Projectontwikkeling uit Tubbergen. Het bedrijf wil geen commentaar geven op de actie van de gemeente Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl