Zorgbelang Drenthe peilt behoefte zorgvoorzieningen in directe omgeving

ASSEN/ZUIDLAREN - Zorgbelang Drenthe wil weten aan welke zorgvoorzieningen inwoners van Drenthe in de toekomst behoefte hebben. En moeten die in directe omgeving blijven of is men bereid ervoor een eindje te rijden?
Dergelijke vragen komen aan bod in een digitale enquête die Zorgbelang in opdracht van de provincie houdt via zijn website. De belangenorganisatie wil dat burgers meedenken over de inrichting van de basiszorg voor de komende tien tot vijftien jaar. "Zorg is een heel belangrijk thema voor de komende jaren en wij willen zicht hebben op de behoefte die er onder de Drenten leeft. Wat verwachten ze van de huisartsenzorg? Moet die om de hoek blijven zitten, of is vestiging van de huisarts verderop in een gezondheidscentrum geen probleem? En wat verwachten ze aan ziekenhuiszorg?", aldus directeur Jan van Loenen.

Ook wil de organisatie weten of Drenten bereid zijn hulp te bieden aan buren, vrienden of familie, als dat nodig is. "Daar moet het in de toekomst wel naar toe als het aan het kabinet ligt, maar wil de Drent dat ook wel en heeft die er tijd voor? Dat willen wij in beeld hebben."

Aan de enquête moeten minimaal 500 inwoners meedoen voor een duidelijk beeld, maar Van Loenen verwacht dat aantal zeker te halen. In november wil Zorgbelang Drenthe het onderzoek klaar hebben en aan de provincie aanbieden. "Volgend jaar zijn er Provinciale Statenverkiezingen, en reken maar dat de zorgvoorzieningen in de regio dan een belangrijk thema zijn," zegt Van Loenen. "Dan is het heel handig om te weten wat de Drent wil."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl