Meer motoren in Assen tijdens TT Speed Week

ASSEN - De motor terugbrengen in de stad. Tijdens de TT-week is dat het doel van de stichting TT Speed Week Assen.
Om dat te bereiken is een contract gesloten met het bedrijf Speed Events NL, dat ervaring heeft met het organiseren van grote race-evenementen zoals City Racing Rotterdam. De TT-races in Assen worden gehouden op zaterdag 28 juni, maar het programma begint al een week eerder. Iets geheel nieuws wordt op zondag 22 juni de Moto City Racing in het centrum van Assen. De hele dag zijn er dan demonstraties en wedstrijden met motoren. Een herhaling daarvan is op vrijdag 27 juni.

Ook komt er van maandag tot en met vrijdag een motorbeurs, die wordt gehouden aan de Vaart Noordzijde en de Weiersstraat. Verder wil Speed Events NL op meerdere plekken bewaakte motorstallingen in de stad hebben, waar motoren van voor 1985 gestald kunnen worden, die ook weer publiek trekken. Ook komt er een locatie voor motorcross, waar actief aan deelgenomen kan worden.

Voor muziekoptredens komen er vier grote podia in de Asser binnenstad, waar vanaf woensdag bands optreden. Daarnaast verzorgt de Asser horeca twee podia. Het muziekprogramma is eind april rond.
Speed Events NL krijgt voor de TT Speed Week Assen een budget van 500.000 euro van de Stichting. Dat bedrag moet verder verhoogd worden met sponsoring en merchandising, maar daar wordt volgend jaar pas meer van verwacht. Voor de TT-Festivals van voorgaande jaren was ruim twee ton beschikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl