Adelinde Cornelissen; Aqiedo is een toppaard

PAARDENSPORT - Aqiedo is de nieuwe troef van dressuuramazone Adelinde Cornelissen. De 9-jarige hengst is de mogelijke opvolger van Parzival; het paard waarmee Cornelissen zilver won op de Olympische Spelen van Londen.

Bij de hengstenkeuring van de gebroeders Van Manen in Ede toonde Cornelissen haar nieuwe paard aan het grote publiek. Aqiedo is pas 4 maanden onder het zadel bij Cornelissen en dus was er nog wat koudwatervrees bij de hengst.
Het dressuurpaard is een zoon van de hengst Undigo, KWPN goedgekeurd, en wordt pas op z'n negende gebracht omdat hij in het verleden verschillende blessures heeft gehad. Maar de laatste anderhalf jaar gaat het goed met de hengst en ontwikkelt hij zich verrassend snel. Het paard was eigendom van Aris van Manen, maar sinds kort is Cornelissen mede-eigenaar geworden. Van Manen werkte in het verleden ook met springruiter Jeroen Dubbeldam.
Het was lang stil rondom Adelinde Cornelissen en haar toppaard Parzival. Het Europees Kampioenschap in het Deense Herning, vorig jaar augustus, was hun laatste grote wedstrijd. Cornelissen won daar twee bronzen medailles. Het was de afsluiting van een zorgelijke periode waarin haar tweede paard Galahead overleed aan koliek, terwijl bij Parzival hartritmestoornissen werden ontdekt. Parzival werd onlangs nog uitgebreid getest en topfit verklaard.
Het hele winterseizoen met wereldbekerwedstrijden liet Cornelissen bewust aan zich voorbij gaan om eens goed door te trainen. Het hele seizoen staat in het teken van de Wereldruiterspelen die in augustus in Frankrijk worden verreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl