Toename meldingen ouderenmishandeling in Drenthe

ASSEN - Het aantal meldingen van mishandeling van ouderen in Drenthe is afgelopen jaar bijna verdrievoudigd.
In 2012 kwamen er 12 meldingen binnen, vorig jaar waren dat er 34. Het gaat dan om geestelijke en lichamelijke mishandeling, bijvoorbeeld uitschelden, vernederen maar ook slaan en financiële uitbuiting.

De meldingen komen binnen bij het Meldpunt Huiselijk Geweld, onderdeel van GGD Drenthe. Volgens woordvoerder Corrie Timmer is de stijging deels te verklaren doordat er meer aandacht wordt besteed aan ouderenmishandeling. Zo is er een landelijk actieplan en worden er ook in Drenthe voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Volgens Timmer is het aantal van 34 meldingen het topje van de ijsberg. Bij vijf procent van de ouderen zou sprake zijn van mishandeling en bij dementerende ouderen zou dat zelfs één op tien zijn.

Het landelijke actieplan wordt uitgebreid. Zo komt er een onderzoek naar ouderenmishandeling en ook moeten medewerkers in de zorg meer geschoold worden in het herkennen van ouderenmishandeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl