Boegbeeld Van Schie verlaat E&O

Leon van Schie
Leon van Schie
HANDBAL - Aanvoerder Leon van Schie verlaat na zes seizoenen E&O uit Emmen. Hij geeft aan mee te willen blijven strijden om de prijzen en dat wordt, na de financiële perikelen bij de club uit Emmen, lastig.

Van Schie liep voorop in de strijd toen er een overlevingsplan voor de club moest komen. Nadat bekend werd dat de club een schuld had van twee ton nam hij het initiatief om geld in te zamelen om het seizoen met de huidige selectie uit te spelen. De 25-jarige handballer heeft drie opties. Hij zal moeten kiezen tussen Volendam, Lions of het Belgische Bocholt. Alle drie clubs bereikten dit seizoen de finale van de BeNeLux-liga.
De Tsjech Jan Josef blijft wel bij E&O. In twee jaar tijd groeide hij uit tot één van de meest toonaangevende opbouwers in de eredivisie met als gevolg dat clubs voor hem in de rij staan. Maar Josef voelt zich thuis in Emmen en wil hier graag gaan studeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl